Bewegen op muziek voor organisaties

[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”4_4″][tm_pb_text admin_label=”Text”]

Wat kan ‘natuurlijk bewegen op muziek’ in gang brengen in een organisatie of bedrijf?

Eigenlijk werkt ‘natuurlijk bewegen op muziek’ net zo als kinderspel. Bij een gezond kind ziet het er zo vanzelfsprekend uit om vol fantasie  bezig te zijn. Er wordt van alles gecreëerd soms zelfs zonder hulpmiddelen. Kinderen scheppen op die manier een nieuwe werkelijkheid, waar van alles mogelijk is, dat in het dagelijks leven niet op die manier werkt. Een stoel wordt een vliegtuig of een auto.

Bij een seminar van empower2move wordt de alledaagse werkelijkheid van een organisatie door de oefeningen op muziek in een nieuw licht geplaatst. Ik geef een paar voorbeelden uit de praktijk:

  • In een bedrijf is er een cultuur dat er bij projecten samengewerkt moet worden. In een seminar werken we dit uit door de deelnemers in tweetallen samen te laten werken in een project op activerende muziek. Dit gebeurt door in tweetallen te lopen op muziek en dan te kijken hoe dit het best werkt. Het kan ook een project met drie of meer mensen zijn. Telkens is duidelijk dat de muziek de deelnemers stimuleert om samen te werken en samen te lopen.
  • Een heel andere situatie is het als bedrijven samen in een pand zitten en elkaar niet goed kennen. Hier is het de uitdaging om elkaar te zien op een ontspannen manier. De deelnemers mogen dan op relaxte muziek rondlopen en genieten van hun eigen beweging, net alsof ze met hun blote voeten door de uitrollende golven lopen in de warme zon. Op deze manier wordt de mogelijkheid gecreëerd om elkaar vanuit ontspanning te leren kennen.

 

Naast het aanbieden van seminars, kan ik ook gevraagd worden voor het verzorgen van losse workshops tijdens een studiedag, waarbij ik inspeel op het thema van die dag. Het is ook mogelijk om een workshop te geven tijdens een bedrijfsuitje.

Een tijd terug heb ik een workshop gegeven voor 25 mannen van een Lions club in het oosten van het land. Zij wisten van te voren niet wat er zou gebeuren. Ik noemde dat we de eerste ontdekkingsreis van Columbus naar Amerika zouden gaan ervaren. Iedereen liet zich meenemen in de grote uitdaging van die tijd en genoot van het avontuur dat ontstond. Na afloop hoorde ik heel veel positieve reacties. Verschillende mannen reageerden enthousiast dat ze elkaar op een totaal nieuwe manier hadden gezien, dat vaste patronen losgelaten werden.

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.